Home
Algemeen
Merken
Bedrijfsnamen
Modellen
Auteursrechten
Andere rechten
Contact

Bedrijfsnamen

Bedrijfsnamen, de wet spreekt van handelsnamen, worden afzonderlijk van alle andere rechten beschermd.

Stel u heeft een winkel, en besluit om deze winkel een nieuwe naam te geven (dus niet meer bakker Jansen, maar bijvoorbeeld 'Het Broodpaleis'). U kunt deze naam op uw gevel zetten, waarna u begint met het opbouwen van bescherming. Vaak is een melding aan de Kamer van Koophandel verplicht, en eventueel kunt u met vergunningen in conflict komen, maar u bouwt rechten op.

Vele ondernemers denken te kunnen vertrouwen op dit recht, maar helaas is de bescherming erg beperkt. Daarnaast kan de bedrijfsnaam inbreuk maken op merkenrechten, terwijl de Kamer van Koophandel u daar niet over informeert. Nadere informatie over deze problematiek kunt u lezen in merkenproblemen bij bedrijfsnamen.

Heeft u liever een voorbeeld, klik dan op voorbeeld.

Voor anderen die hiermee gerelateerde activiteiten verrichten kunt u klikken op links.Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of email ontvangen.


info@jurimark.nl