Home
Algemeen
Merken
Bedrijfsnamen
Modellen
Auteursrechten
Andere rechten
Contact

<<

Dienstverleners

  Dienstverleners zijn er in alle vormen. Misschien gaat u beginnen met een uitzendbureau, wellicht met een eenpersoons bouwbedrijf of bent u accountant.
  Afhankelijk van wat u doet, zijn de mogelijke risico's anders

  Risico's
  Als u iets technisch gaat maken, zoals een aannemer doet, dient u op te passen met octrooien. Er zijn bijvoorbeeld octrooien verleend op bepaalde typen schoorstenen. Ook is het mogelijk dat u in opdracht van derden iets maakt en dat dan verkoopt. Een scheepsbouwer doet dit, maar ook een drukker. Natuurlijk is voor deze bedrijven een dienstverlenende instelling essentieel, maar juridisch gezien produceert u iets.
  Vandaar dat wij u dan ook willen doorverwijzen naar het onderdeel producenten.

  Zelf rechten verwerven
  De naam waaronder diensten worden verleend is een merk. Daarnaast kan het zijn dat u ook pakketten ontwikkelt, en die van een naam voorziet. Een voorbeeld is een software programma, maar wat dacht u van de naam van een hypotheekvorm? Ook in zo'n geval wordt een merk gecreëerd. Wij kunnen deze merken deponeren, net als productmerken, om voor optimale bescherming te zorgen.

  Uw bedrijfsnaam

  Veel handelaren realiseren zich niet dat hun bedrijfsnaam ook als merk fungeert. Toch weet u hoe belangrijk goede contacten met uw afnemers zijn. Ook is vaak veel vakmanschap noodzakelijk om aan interessante producten te komen, waardoor uw afnemers bij u terugkomen, en niet naar een ander gaan. Dit betekent dat u, als handelaar, investeert in het opbouwen van uw bedrijfsnaam, dus in uw merk.

  In alle gevallen kan de naam van uw bedrijf in conflict komen met bestaande rechten. Deze rechten betreffen zowel de handelsnaam als het merkenrecht. Voor een uitleg hierover verwijzen wij u naar merkenproblemen bij bedrijfsnamen.  Het bovenstaande is bedoeld als algemene informatie. Wij helpen u graag deze informatie naar uw specifieke situatie te vertalen. Voor al uw vragen info@jurimark.nl. Wij beantwoorden al uw vragen binnen een werkdag indien per fax of email ontvangen.
 


info@jurimark.nl